En IoT-forbundet IMU-sensor i Nano-formfaktor.
Arduino Nano 33 IoT er det nemmeste og billigste udgangspunkt for at forbedre eksisterende enheder (og skabe nye) til at være en del af IoT og designe pico-netværksapplikationer. Uanset om du skal opbygge et sensornetværk, der er tilsluttet dit kontor eller hjemme-router, eller hvis du vil oprette en BLE-enhed, der sender data til en mobiltelefon, er Nano 33 IoT din one-stop-løsning til mange af de grundlæggende IoT-applikations-scenarier.
Boardets hovedprocessor er en laveffekt Arm® Cortex®-M0 32-bit SAMD21. WiFi- og Bluetooth®-forbindelsen udføres med et modul fra u-blox, NINA-W10, et lavt strømchipsæt, der fungerer i 2,4 GHz-området. Oven på dette sikres sikker kommunikation gennem Microchip® ECC608-krypto-chippen. Derudover kan du finde en 6-akset IMU, hvad der gør dette board perfekt til enkle vibrationsalarmanlæg, skridttællere, relativ placering af robotter osv.
WiFi og Arduino IoT Cloud. Arduino har gjort det lige så nemt at oprette forbindelse til et WiFi-netværk som det er at få en LED til at blinke. Du kan få dit board til at oprette forbindelse til enhver form for eksisterende WiFi-netværk eller bruge det til at oprette dit eget Arduino Access Point. Konkrete eksempler, til Nano 33 IoT, kan ses på WiFiNINA-library-referencesiden.
Det er også muligt at forbinde dit board til forskellige Cloud-tjenester, blandt andet Arduinos egne. Her er nogle eksempler på, hvordan du får Arduino-boards til at oprette forbindelse til:
- Arduinos egen IoT Cloud: Arduinos IoT Cloud er en enkel og hurtig måde at sikre sikker kommunikation for alle dine tilsluttede ting.
- Blynk: Et simpelt projekt, der opretter forbindelse til Blynk for at betjene dit board fra en telefon med lidt kode
- IFTTT: se en dybdegående sag om bygning af et smart stik tilsluttet IFTTT
- AWS IoT Core: Se dette eksempel på, hvordan man opretter forbindelse til Amazon Web Services
- Azure: Besøg dette github-repository, som forklarer, hvordan man tilslutter en temperatursensor til Azure's Cloud
- Firebase: Vil du oprette forbindelse til Googles Firebase? Dette Arduino-library viser dig hvordan
Bemærk: Mens de fleste af de ovenfor viste eksempler kører på MKR WiFi 1010, har begge boards den samme processor og trådløse chipset, hvilket betyder, at det vil være muligt at replikere dem med Nano 33 IoT.
Bluetooth® og BLE. Kommunikationschipsættet på Nano 33 IoT kan være både en BLE- og Bluetooth®-klient og en værtsenhed. Noget temmelig unikt for mikrocontroller platforme. Hvis du vil se, hvor let det er at oprette en Bluetooth®-central eller en periferienhed, kan du udforske eksemplerne på ArduinoBLE-library.
Arduino har gjort det åbent for dig at hacke langs Nano 33 IoT er en dobbelt processorenhed, der inviterer til eksperimentering. Ved at hacke WiFiNINA-modulet kan du for eksempel gøre brug af både WiFi og BLE / Bluetooth® på tavlen på én gang. Endnu en mulighed er at have en super-let version af linux, der kører på modulet, mens hovedmikrokontrolleren styrer enheder på lavt niveau som motorer eller skærme. Disse eksperimentelle teknikker kræver avanceret hacking på din side. De er mulige via at modificere modulets firmware, som du kan finde på github-depoterne .
Relaterede boards. Hvis du ser på opgradering fra tidligere Arduino-design, eller hvis du bare er interesseret i boards med lignende funktionalitet, da kan vi anbefale:
- Arduino MKR WiFi 1010: Pro-versionen af Nano 33 IoT, mangler accelerometeret, men inkluderer en batterioplader og Arduino Eslov-stikket til eksterne I2C-kort.
- Arduino Uno WiFi rev2: uddannelsesversionen af MKR WiFi 1010, med USB-B-stik og indlejret accelerometer.
Kom godt i gang. Afsnittet getting started indeholder alle de oplysninger, du har brug for for at konfigurere dit board, bruge Arduino-softwaren (IDE) og begynde at arbeje med kodning og elektronik.
|